Tűzállóanyag vizsgálat (RUL/CIC, HMOR, PCE, TCT)

rul-cic

 

RUL/CIC 421 berendezéssel végezhető el a kompresszió alatti deformációs pont és elcsúszás meghatározása egyetlen készüléken, átalakítás nélkül. Kemence, terhelő eszköz, különbség-mérő rendszer, vezérlés és szoftver összehangolt együttese hosszú távra biztosít megbízható, automatikus működést.

További információk...

hmor

 A berendezés a tűzálló kerámia szakítási modulusát a specifikus méretű szögletes mintára annak töréséig kifejtett erő alapján határozza meg. HMOR 422 meleg szakítási modulus készüléket a roncsolási terhelés valamint a terhelés vagy deformációs erő alatti hajlás mrésére használják.

További információk...

pc2428 Tűzálló anyagok olvadáspontjának meghatározása csak indirekt módon, a standard kúp lágyulásának módszerével történhet. PCE 428 készülékben a pirometrikus kúp ekvivalens vizuálisan határozható meg, 1700°C maximális hőmérsékletig.

További információk...

tctTCT 426 a forró vezeték módszere szerint működik, és kifejezetten tűzálló anyagok vizsgálatára készült. A mérési kereszt és párhuzamos vezeték, a T(R) módszer alkalmazására szolgál. TCT 426 nélkülözhetetlen az ipari égető kemencék hatékony energia felhasználása tervezésekor.

További információk...