Viszkozitás mérők

HVM472

 

A Herzog HVM 472 multirange viszkoziméterrel teljesen automatizált módon határozható meg átlátszó és áttetsző folyadékok kinematikus viszkozitása. A könnyen kezelhető viszkoziméter két, 100-szoros méréstartományú multirange kapillárist tartalmaz, amely mindössze 18 ml mintát igényel a pontos eredmény analizálásához. Az automatikus mintavevő folyamatos működést biztosít, a mintaampullák automatikusan lemerülnek és bármikor új minták adhatók hozzá. A 0,5 - 600 mm2 / s viszkozitási tartományban történő gyors analízis érdekében a HVM 472 intelligens alternatívát kínál a minták futtatásához a 20-szoros Fast Run (FR) kapillárisok alkalmazásával. A HVM 472 kiváló precizitást és pontosságot mutat az ASTM D445 teljes körű betartásával.

A HDV 632 vákuum desztilláló teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D1160

TVB445

Az ISL TVB 445 manuális viszkoziméter fürdő úgy van kialakítva, hogy különféle pontos hőmérsékleti ellenőrzéseket végezzen általános laboratóriumi használat esetén vagy mint állandó hőmérsékletű fürdő működjön. Megfelel az ASTM D445 szabványnak, valamint a TVB 445 megfelel a rendkívül pontos hőmérséklet-szabályozáshoz szükséges viszkozitásmérési követelménynek, de alkalmazható olyan felhasználásokhoz is, amelyek vizuális megfigyelést igényelnek (kristálynövekedés, sűrűség és reakciósebesség mérés stb.).

A TVB 445 könnyen kezelhető és legfeljebb hét standard kapilláriscsövet tartalmaz. Kompakt kialakításának köszönhetően tartós, rozsdamentes acél házból és belső fürdőből épül fel. A beépített hűtőspirál ideális a környezeti alkalmazásokhoz, a fürdő ablak és az opcionális világítás vizuális megfigyelési lehetőségeket biztosítanak.

A TVB 445 viszkoziméter fürdő teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D445, ASTM D446, DIN 51562, IP 71, ISO 3104, ISO 3105, GOST 33.

VH1

"Houillon" kapilláriscső alkalmazásával az ISL VH sorozatú viszkoziméterei automatikusan meghatározzák a kenőolajok, használt olajok, üzemanyagok, polimerek és hasonló anyagok kinematikus viszkozitását széles viszkozitási tartományban. Kezdetben kenőanyag-keverő létesítményekhez, kutató laboratóriumokhoz és használtolaj monitorozáshoz fejlesztették ki, ahol kis mintamennyiség mellett gyors eredményekre volt szükség. Az ISL VH viszkoziméter rendkívüli teljesítményt nyújt, 60 másodperc alatt pedig kevesebb, mint 1 ml mintát felhasználva.

A VH sorozat viszkoziméterei a következők:

- VH1 modell: egyetlen oldószeres kapacitást biztosít a cső tisztításához,

- VH2 modell: két oldószert tartalmaz, amely rugalmasabb oldószer kiválasztást tesz lehetővé a hatékony csőtisztítás és -szárítás érdekében és ellenáll az agresszív oldószerek használatának

A VH1 & VH2 Houillon viszkoziméter teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D7279, ASTM D2270.

HVU482

A Herzog automatizált viszkoziméter-rendszere a lehető legnagyobb stabilitást, könnyű használhatóságot, ismételhetőséget és magas mintavételi teljesítményt nyújt. Egyidejűleg maximum két mintát tesztel, standard Ubbelohde típusú kapilláriscsövekkel. Igazi önálló működést kínál kivételes fürdő hőmérséklet-tartomány és stabilitás mellett. A közeli infravörös (NIR) vagy az NTC termikus meniszkusz detektáló rendszerek pontosan mérik a legproblémásabb minták áramlási tulajdonságait, míg egy automata csőtisztító rendszer beépített Kalrez tömítésekkel biztosítja, hogy ellenálljon az agresszív oldószereknek, például a toluolnak vagy az acetonnak.

 

Opciók:

- HVU 481: 20°C – 150°C

- HVU 482: -40°C – 100°C

A HVU 481 és 482 automata viszkoziméter teljes mértékben megfelel a vezető globális szabványoknak: ASTM D445, ASTM D446, DIN 51562, IP 71, ISO 3104, ISO 3105, GOST 33, DEF STAN.